Hostess bij Project Promotions

Project Promotions is een hostess bureau en verzorgt ook de beurscatering. Wanneer je voor ons werkt kun je worden ingezet op bijvoorbeeld de Horecava of Huishoudbeurs bij Amsterdam RAI, op de VSK in de Jaarbeurshallen van Utrecht. Het kan ook zijn dat je op de KLM open of bij de Beurs van Berlage staat. Daarnaast begeeft Project Promotions zich op de Internationale markt, zo hebben we op Fruit Logistica Berlijn, Interclima Paris en op Batibouw Bruxelles gestaan.

Als hostess van Project Promotions hou je je aan de huisregels, want bij ons ben je niet zomaar hostess.
Wij als hostessbureau leveren de bedrijven alleen hosts en hostesses van de beste kwaliteit. Passie, kundigheid, klantvriendelijkheid, flexibiliteit en flair staat hoog in ons vaandel.

 

Wat houdt hostess werk in?

‘De betekenis van een hostess is een professionele gastvrouw’.

Als hostess moet je over behoorlijk wat eigenschappen en vaardigheden beschikken. Je bent het verlengde van een bedrijf. Voor evenementen, zoals beurzen worden veel hostesses gevraagd voor assistentie en begeleiding van gasten. Een hostess dient dan ook representatief te zijn, want je bent het visitekaartje van het bedrijf. Het eerste wat mensen zien van een bedrijf is jouw als gastvrouw en daarmee bepaal je ook de eerste indruk. Een hostess moet zich kunnen aanpassen aan de bedrijfscultuur en op een manier presenteren dat past bij het bedrijf. Denk hierbij aan de kledingstijl. Bij de meeste organisaties zal een hostess rondlopen in een mantelpakje. Of als je bijvoorbeeld bij een stand staat voor promotiewerk op de Horecava beurs, dan heb je vaak wat lossere kleding aan.

De taken van een hostess zijn:

  • gasten de weg wijzen
  • informeren
  • gasten voorzien van hapjes en drankjes
  • tafeltjes, stand en keuken schoonhouden en zorgen dat alles is aangevuld
  • alle overige hand- en spandiensten verrichten

Verder beschikt een hostess over een gezond portie geduld en je moet ook vriendelijk zijn. Het is heel belangrijk dat je goed aanvoelt wanneer je vriendelijk moet blijven en wanneer je best wat strenger over mag komen. Er zijn altijd mensen die snel iets van je willen of je onredelijk behandelen. Hierdoor bouw je snel mensenkennis op en weet je ook snel genoeg wat de beste manier is om op verschillende situaties te reageren.

Promotiewerk

Soms vraagt een bedrijf mee te helpen met het promoten van hun product en/of dienst.

Dan komen de volgende taken ook bij het takenpakket kijken:

  • Relatiegeschenken en/of promotiemateriaal uitdelen
  • Bezoekers enthousiasmeren om een bezoek te brengen aan de stand

Nu doe je dus een stukje salespromotion en ben je naast een hostess ook een promotiedame. Bij deze taken is het belangrijk dat je een vlotte en overtuigende babbel hebt.

De ideale baan

“Al een aantal jaar ben ik werkzaam als hostesse voor Project Promotions. Vanaf het begin af aan beviel het werk me zeer goed. Het is ontzettend leuk om op verschillende beurzen, zoals VSK, Horecava en Elektrotechniek te staan. De afwisseling in het werk vind ik leuk, want je komt met heel veel verschillende mensen in contact, je werkt met steeds weer andere teams en je staat elke keer weer in een andere omgeving. Het is wel altijd flink aanpakken, maar door de uitgebreide informatie die je krijgt ben je goed voorbereid. Je merkt dat de klanten het altijd zeer waarderen. Naast het harde werken is het ook altijd erg gezellig op de beurs. Project Promotions zorgt altijd weer voor tevreden klanten. En dat is heel fijn om te zien. Het geeft je als hostesse voldoening.” (Sharona Brom – Hostess van Project Promotions)

Op zoek naar een baan?

Ben jij student of wil je graag in de horeca aan de slag? Houdt je ook van afwisseling en wil je werken wanneer het jou uitkomt, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Is jouw antwoord op de meeste vragen ‘ja’? Neem dan contact met ons op of vul ons inschrijfformulier in.

Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven, zoals dit wel het geval is bij de meeste hostess vacatures. Wanneer wij naast het inschrijfformulier nog aanvullende vragen hebben dan nemen wij contact met je op.


Slavakto
Topdagen! Voor de beurs Slavakto heb ik samen met een collega gewerkt, het waren topdagen! Wij hadden de...
DinaHostess
Elektrotechniek Vakbeurs
Voor de beurs Elektrotechniek werkte ik op de stand van Niedax Kleinhuis. Hele mooie grote stand hadden...
NikkiHostess
Slagers Vakbeurs
De vakbeurs Slavakto 2015 is een slagers vakbeurs en daar heb ik samen met Dina gezellig gewerkt voor de...
NikkiHostess
Bison Woonbeurs
Wat was het toch gezellig werken op de Woonbeurs voor Bison met zo veel gezellige en bekende mensen...
MiriamHostess
Else
I.v.m. mijn goede kennis van de Franse taal heb ik op de beurs Prowoods in Gent (België) kunnen werken...
ElseHostess